"Onbeperkt mengen van FSC en PEFC?
Keurhout biedt optimale vrijheid en een praktische CoC"

 

 

 

 

Eerste KH-CoC groepcertificaat behaald!

Het nieuwe KH-CoC Protocol biedt de mogelijkheid tot groepcertificering. Groepscertificering is een gunstige optie voor kleinere bedrijven (tot maximaal 15 fte). Een groep bestaat uit een groepsmanager en groepsdeelnemers. De kosten voor certificering worden beperkt, omdat bij de jaarlijkse audit - vergelijkbaar als bij Multi-site - slechts de groepsmanager en een steekproef uit de groepsdeelnemers gecontroleerd worden.

Nadat per 1 januari 2011 het nieuwe KH-CoC Protocol van kracht is geworden, ging Symaco uit Lisse direct aan de slag om een eerste groep te formeren. In de loop van het jaar groeide deze groep van aspirant KH-deelnemers uit tot 8 bedrijven en vonden de diverse audits plaats.

Op 25 november j.l. besloot certificeerder SGS de groepsmanager en groepsdeelnemers het certificaat te verlenen. Daarmee is de eerste groep van KH-CoC gecertificeerde bedrijven een feit. De groep bestaat uit houthandelaren (HH Schuilenga BV uit Surhuisterveen, Bremer’s HH BV uit Haarlem, HH Diederen BV uit Schinveld, Timersma Hout en Plaat BV uit Oudwoude, Meer dan Hout BV uit Alphen a/d Rijn) en productiebedrijven (Wanpla Kampen BV, Sypla BV uit Kampen, Wanpla Productie BV uit Kampen).

Verdere groepsuitbreiding met 2 timmerfabrieken valt op korte termijn te verwachten.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de groepsmanager, Ted Wiegman van Symaco.(info@symaco.nl).