"Onbeperkt mengen van FSC en PEFC?
Keurhout biedt optimale vrijheid en een praktische CoC"

 

 

 

 

Bijeenkomst over Keurhout (18 november 2004)

Legaliteitstoets van Keurhout schept zekerheid over de legale herkomst van hout

Het legaliteitsprotocol dat het College van Deskundigen van Keurhout heeft opgesteld, is tijdens de deelnemersbijeenkomst bediscussieerd, op kleine onderdelen aangepast en vastgesteld. Op donderdag 18 november jongstleden organiseerde Keurhout de genoemde bijeenkomst waar het college en de Keurhoutdeelnemers discussieerden over de details. Vanaf nu kan het College van Deskundigen toetsen of de productie van hout voldoet aan alle wet- en regelgeving die geldt in het betreffende productieland. Aantoonbaar legaal hout dus.

<< Dagvoorzitter André de Boer (VVNH) besloot de bijeenkomst met de mededeling dat hij uitkijkt naar de eerste partij hout die de legaliteitstoets van Keurhout heeft doorstaan.

 

>> Het publiek luisterde geïnteresseerd naar de presentatie van Dick Visser (SGS Nederland) over controle, inspectie en certificatie.

 

Het meeste hout dat Nederland wordt ingevoerd, komt uit Scandinavië (naaldhout). Daarnaast komt er veel, vooral loofhout en plaatmaterialen, uit Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. In de Westerse herkomstlanden is de controle op het voldoen aan wet- en regelgeving goed geregeld. In tropische landen is deze strenge controle niet altijd aanwezig. Het College van Deskundigen van Keurhout biedt uitkomst doordat zij op verzoek uitzoekt of hout dat als legaal bestempeld wordt, ook daadwerkelijk aan alle wet- en regelgeving voldoet. Dit geeft de Nederlandse importeur zekerheid over de herkomst van het hout.Het legaliteitsprotocol is binnenkort als PDF beschikbaar op deze website.

 

 

<< Erik Lammerts van Bueren (ISAFOR en lid van het College van Deskundigen) ging uitgebreid in op de inhoud van het legaliteitsprotocol.

 


>> Jochum Veerman (Schuttelaar & Partners) blikte alvast vooruit op de promotie van Keurhout.

 

 

<< Catrinus Jepma (voorzitter van het College van Deskundigen) in discussie met de zaal.